Regelingen en leningen

Gemeente
Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over de mogelijkheden om uw asbestdak te verwijderen en af te voeren. Onder 'Links' vindt u verschillende verwijzingen naar meer informatie om u op weg te helpen bij het (laten) verwijderen van een asbestdak.
Veel gemeenten in Overijssel stellen gratis inpakfolie en overalls beschikbaar voor particulieren met een dak kleiner dan 35 m2 die zelf hun dak mogen verwijderen. Daarnaast ondersteunen veel gemeenten particuliere dakeigenaren door gratis storten van asbestafval (maximaal 35 m2) mogelijk te maken.
 

Energieloket Overijssel
Wilt u als particulier uw asbestdak saneren en dit tegelijk combineren met duurzame maatregelen (bijvoorbeeld zonnepanelen)? Neem dan contact op met het energieloket van uw gemeente. Kijkt u op de internetsite van de provincie Overijssel (Energieloketten Overijssel) of op de site van uw gemeente voor de juiste contactgegevens.
 

Energiebespaarlening
Naast uw asbestdak saneren ook uw pand of woning energiezuiniger maken? Maak dan gebruik van de Energiebespaarlening. Een deel van de financiering via deze lening kan specifiek worden ingezet voor het verwijderen van het asbestdak.